Dag van het Zoniënwoud

Op zondag 15 oktober genieten we met zijn allen weer van de Dag van het Zoniënwoud. Ontdek de rijke fauna en flora van dit unieke stukje Unesco Werelderfgoed, maak kennis met de bosbeheerders en steek iets op over de bescherming van het woud.

Op zoek naar unieke bomen in het park 

Ben je soms het noorden kwijt en ontdek je graag nieuwe plekjes? Dan is deze oriëntatiewandeling echt iets voor jou. Je start met een korte uitleg over het gebruik van kaart en kompas. Daarna voeg je het woord bij de daad en trek je in een klein groepje én begeleid door een natuurgids van NATURA Zoniën het park in. Samen ga je op zoek naar vijf zorgvuldig uitgekozen bomen uit de vier windstreken van de wereld. Een must voor de hele familie.

  • zondag 15 oktober van 14 tot 16.30 uur
  • vertrek aan vrijetijdscentrum De Warandepoort
  • volwassenen 5 euro, kinderen -12 jaar en leden NATURA Zoniën 2 euro (maximaal 40 personen)
  • inschrijven via naturazonien@hotmail.be, 0471 77 07 12 of sites.google.com/site/naturazonien/home

Sport en spel in het park

Wist je dat er een speelzone is in het park? Je mag daar van de paden afwijken om naar hartenlust te ravotten. Om een uitdagend touwenparcours tussen de bomen te volgen bijvoorbeeld. Of bouw een kamp en maak kans op een leuke prijs. Wie liever op de paden blijft, kan de vernieuwde fit-o-meter eens uittesten of een herbarium maken tijdens een Warandewandeling. Pik wel eerst even een begeleidende folder op aan de balie van het vrijetijdscentrum.

Rondleidingen en workshops in het Arboretum

Ook aan de boomkwekerij van het Geografisch Arboretum valt er heel wat te beleven. Laat je op sleeptouw nemen tijdens een van de geleide wandelingen of neem deel aan een leuke workshop. 

Info en inschrijven: www.zonienwoud.be


De Dag van het Zonienwoud biedt ook activiteiten in de omliggende gemeenten. Voor een volledig overzicht, surf naar www.zonienwoud.be.

ZoniënwoudToerisme Vlaams-Brabant