Bezoek het AfricaMuseum

Digitaal parcours AfricaMuseum

Misschien heb je het museum al eerder bezocht maar of je nu de allereerste keer op bezoek komt of het museum al erg goed kent, het blijft steeds opnieuw fascinerend. Er zijn ook een aantal nieuwe bezoekerstools om jouw museumervaring nog rijker te maken. Benieuwd?

Digitale parcours in het museum

Ga op verkenning met de erfgoed-apps die Faro speciaal voor het AfricaMuseum ontwikkelde. Kies tussen maar liefst drie verschillende parcours. Tijdens het eerste parcours “Experts aan het woord” nemen onze experts je mee langs de hoogtepunten van de collectie. Kom je graag meer te weten over de complexiteit van de verwerving, bewaring, en teruggave van de collectiestukken, volg dan het “Herkomstparcours”. Het laatste parcours “Uit de collectie” volgt een steeds wisselende opstelling en brengt telkens opnieuw een interessant verhaal.

Voor de kleine museumbezoekers

Ook kinderen zullen zich geen moment vervelen met deze twee uitgestippelde routes: “Watoto” (“kinderen” in Kiswahili) en “Mabelé” (“planeet” in het Lingala). Haal je boekje op bij het onthaal (2euro) en begin aan je verkenningstocht. Een boeiende namiddag gegarandeerd!

Reis samen met Vlieg doorheen Midden-Afrika!

Volg de route van Vlieg vanuit het noorden van Zambia helemaal tot in Kinshasa, de hoofdstad van Congo. Je vliegt over de savanne en het regenwoud en maakt er kennis met grote en kleine beestjes. Of misschien hou je meer van de stad, luister je graag naar een verhaal of wil je wel dansen van plezier? Dertien leuke doe-opdrachten leiden je naar de schat van Vlieg, die goed verstopt zit in een van de museumzalen. Kom je ze zoeken?

  • doorlopend in het Africamuseum tijdens de openingsuren
  • gratis bij aankoop van een toegangsticket
  • info: www.africamuseum.be