Gordelfestival

Het Gordelfestival staat sinds jaar en dag synoniem voor een sportief en familievriendelijk volksfeest op de eerste zondag van september. Tervuren werd dit jaar uitgekozen
als focusgemeente. Het wordt dus gezellig druk op 2 september, want het festival valt samen met de laatste dag van Hee Tervuren! Reuzegezellig.

Het Gordelfestival lokt traditiegetrouw tienduizenden deelnemers naar de Vlaamse Rand rond Brussel. Jong en oud ontdekken te voet of met de fiets de mooiste plekjes van de streek. Ze worden ondergedompeld in een mix van natuur, cultuur, sport en entertainment.

Heel vroeg in de ochtend starten op de Markt van Tervuren de verschillende fietspelotons voor de 100 kilometer van de Gordelklassieker door de mooie Vlaamse Rand. Daarna komen de joggers en de lopers aan hun trekken op de Tervuren Tourist Run. Op een tocht van 5 of 10 kilometer loop je langs de mooiste locaties in de gemeente zoals het Afrikamuseum,de Warande of kazerne Panquin. Wie er graag met vrienden en familie op uit trekt in lusvormige tochten, kan kiezen tussen verschillende lokale wandel- en fietsroutes. Al deze activiteiten starten op de Markt. In het park slaat bovendien een echt Sportdorp zijn tenten op. Het Gordelfestival draait immers rond bewegen. Je kan je er de hele dag uitleven op sportattracties- en animatie. Naast het sportieve gedeelte, is er ook ruimte voor entertainment, cultuur, plezier en feest.