Flanders 2021 Roadshow

Roadshow

In de aanloop naar het WK Wielrennen komt een rondreizend wielerbelevingsdorp ook naar Tervuren! Niet te missen voor jong en oud, koersliefhebber, actieve fietser of al wie benieuwd is naar wat het WK te bieden heeft.

Flanders 2021 Belevingstrailer

In de belevingstrailer blik je vooruit naar het WK en de toekomst. Je wordt er helemaal ondergedompeld in de virtuele fietswereld. Wil je eens proeven van het WK-parcours? Dat kan op onze high-tech indoortrainers. Altijd al eens willen weten hoe Wout van Aert zich voelt als hij zijn tijdrithelm opzet? Neem dan plaats op een tijdritfiets in onze windtunnel en ervaar zelf hoe zo'n tijdrit voelt! En met met de “Moskesstraat Challenge” kan je geweldige prijzen winnen.
 
KOERSbus

De KOERSbus, een project van KOERS. Museum van de Wielersport (Roeselare), is een bus die werd omgebouwd tot een museum op wielen waar je kan terugblikken op 100 jaar wereldkampioenen op de weg. Deze duik in de wielergeschiedenis past perfect in de aanloop naar de 2021 UCI Road World Championships in Vlaanderen, want we vieren in september namelijk de 100ste verjaardag van het WK. Hét ideale moment dus om historische wielermomenten op te vissen aan de hand van enkele unieke collectiestukken en verhalen.

Little Champions

Ook voor de kleintjes zijn er leuke activiteiten! Dankzij Cycling Vlaanderen kunnen kinderen tussen 5 en 14 jaar tijdens de Flanders 2021 Roadshow terecht bij Little Champions voor een unieke fietservaring, gericht op veiligheid. Op een uitdagend fietsparcours worden ze begeleid door ervaren initiators en vrijwilligers om zo hun technische vaardigheden op de fiets te verbeteren. Wie weet schuilt in jouw zoon of dochter wel de nieuwe Remco Evenepoel of Lotte Kopecky!

Fietsspecials

Sport Vlaanderen komt naar de Flanders 2021 Roadshow met haar fietsspecials. Op die manier willen ze  iedereen laten kennismaken met het brede gamma aangepaste fietsen dat er bestaat. Heb jij al eens gereden met een race tandem of een handbike? Kom langs en ontdek het op een speciaal daarvoor voorziene parcours!
 

  • Praktisch: zaterdag 11 september van 10 tot 18u op het marktplein van Tervuren
Roadshow