De herfst is op zijn mooist in Tervuren!

De herfst is op zijn mooist in Tervuren

Tervuren is op zijn mooist in het najaar wanneer het park en het Zoniënwoud zich tooien in warme herfstkleuren. Er zijn tal van mogelijkheden tot wandelen. De Warandewandeling brengt je langs de bekendste bezienswaardigheden maar ook de Kapboswandeling, de Koninklijke wandeling in het Arboretum en de Flossendellewandeling zijn zeker in de herfst echte aanraders.

Samen met de beheerders van het Zoniënwoud en Stichting Zoniënwoud lanceerde Toerisme Vlaams-Brabant begin dit jaar het wandelnetwerk Zoniënwoud, 170 km aan virtuele trajecten en knooppunten over het volledige gebied van het Zoniënwoud. Dit virtuele netwerk zonder wegwijzers sluit naadloos aan op het bewegwijzerde wandelnetwerk Zuid-Dijleland. Bekijk het wandelnetwerk digitaal op www.toerismevlaamsbrabant.be/info/routeplanner/wandelrouteplanner, download de gratis app op www.wandelknooppunt.be/nl/home/app en stippel je eigen wandeling uit over de mooiste wandelpaden van het Zoniënwoud.

Ook met de fiets kan je voluit genieten van al dat moois in park en bos. De Zoniënroute is 42 km lang en brengt je langs de mooiste plekjes wan het woud. Vlakbij het marktplein kan je inpikken op het vernieuwde fietsknooppuntennetwerk Vlaams-Brabant (knooppunt 61).  Verschillende themaroutes zijn ook verkrijgbaar in het toeristisch bezoekerscentrum.