Back in business!

De bekendste bezienswaardigheid in Tervuren is ongetwijfeld het AfricaMuseum. Na een jarenlange renovatie heropende het op 9 december 2018 de deuren voor het publiek. Het resultaat is een inhoudelijke ommezwaai in een architecturaal pareltje. Voortaan biedt een nieuw onthaal paviljoen (met ticketverkoop, shop, restaurant) toegang tot het museum. Een ondergrondse galerij leidt vanuit dat paviljoen naar het oude museumgebouw.

Om lange wachtrijen aan de kassa te vermijden, wordt aangeraden om je ticket online te kopen.

Info: www.africamuseum.be.

Parkeren rondom het AfricaMuseum

- In het weekend zijn het gebruik van de pendelparking aan tramterminus 44 of de personeelsparking aan het ‘CAPA’-gebouw (voorbij het museumgebouw, richting Leuven, rechterkant) goede opties.

- De betaalparking Markt in het centrum van Tervuren is beschikbaar en op een 10-tal minuten wandelen van het ontvangstpavilioen.

- Het museum heeft onder andere akkoorden afgesloten met het Total station en het restaurant Le Chalet Vert (ingang via de Grensstraat) voor het gebruik van hun parking.

- Het museum organiseert in het weekend/tijdens schoolvakanties shuttlediensten bij donker of slecht weer naar de wagen in de buurt.

- Het museum is uiteraard ook goed bereikbaar met de bus of met de tram.