Parkenparade

Toerisme Vlaams-Brabant zet opnieuw de vele tuinen en parken die onze provincie rijk is in de kijker. Een hele lente lang kan je genieten van allerlei activiteiten, ook in Tervuren. Ontdek de volledige kalender op www.toerismevlaamsbrabant.be/parkenparade

Warandewandeling

Ken je de Warandewandeling al? De meest gedownloade wandeling tijdens de coronaperiode is op elk moment van het jaar een genot, maar misschien nog net iets meer tijdens de lente. Je kan het parcours hier gratis downloaden.

Picknicken op het gras

Wie Park van Tervuren zegt, zegt picknicken. Verschillende handelaars bieden leuke pakketten aan. Vraag ernaar via ondernemen@tervuren.be.

Beeldentuin Tom Frantzen

Tom Frantzen, gevierd kunstenaar uit Duisburg, heeft heel wat plekken opgeluisterd met sprekende beelden. Denk maar aan de Bandundu Waterjazz Band die Tervurenaars en bezoekers verwelkomt op de rotonde aan de Tervurenlaan. In zijn beeldentuin ‘De Paden van de Waaienberg’ versmelten natuur en kunst in perfecte harmonie en een vleugje humor is nooit ver weg. Wandel mee in de twee uur durende rondleiding in de beeldentuin.

Wie graag foto’s maakt is welkom in de snelcursus smartphonefotografie. Smartphone- of iPhonegebruikers krijgen handige tips en tricks van beroepsfotograaf Frank Nicolaï. Aan de hand van enkele kleine opdrachten in de beeldentuin leer je heel wat bij over kleur, compositie, textuur, contrast, beweging of perspectief.

Geleide rondleidingen

  • zondag 4 juni en 18 juni om 14.30 uur
  • Waaienberg 17, Duisburg
  • volwassenen 14 euro, senioren (65+) en studenten 10 euro, kinderen (-12) 5 euro
  • maximaal 25 inschrijvingen per rondleiding
  • inschrijving verplicht via www.tomfrantzen.com/contact
  • info: vrijetijd@tervuren.be, 02 766 52 03

Fotografiesessies

  • zondag 18 juni om 9.30 uur en 14 uur (elke sessie duurt drie uur)
  • Waaienberg 17, Duisburg
  • deelnameprijs: 10 euro
  • inschrijving verplicht vanaf begin juni via reservaties.tervuren.be/tickets (maximum 10 deelnemers per sessie)

Workshop babymassage

Een heerlijke babymassage tussen de bloemetjes voor baby’s tussen zes weken en zes maanden en hun mama of papa. Je leert je baby op een speelse en creatieve manier masseren. Breng een grote badhanddoek en een neutrale babyolie mee en trek je kindje gemakkelijke kleertjes aan. Bij héél goed weer vindt de workshop plaats op de plukweide, bij regen in de chalet.

Peuters in actie

Een doe-sessie waarin je als (groot)ouder actieve speel- en beweegtips krijgt voor je (klein)kind tussen 1,5 en 3 jaar. Want spelen en bewegen is niet alleen leuk, het stimuleert ook de motorische en cognitieve ontwikkeling. Trek losse kleding aan en kom meespelen!

ALGEMENE INFO: Visit Tervuren, 02 766 53 40